Aafke de Vries

  • Beschrijving
  • Meer
ZWOLLE: Aafke de Vries

Muziektherapeute en coach

Aafke werkt als muziektherapeute in het reguliere veld. Daarnaast heeft zij een praktijk waar Emotional Freedom Techniques (EFT), fonoforese en coaching de sleutelwoorden zijn. Ze werkt met zowel fysieke als mentale, emotionele als energetische klachten. Haar specialiteiten zijn hoogsensitiviteit en het vinden van de wortel van een probleem, klacht of patroon. 

Aafke de Vries

Aafke de Vries studeerde hobo aan het conservatorium waar zij in 1995 afstudeerde. In 2007 studeerde zij daarnaast af als muziektherapeute. Zij werkt in de reguliere zorg als muziektherapeute binnen de verslavingszorg en de psychiatrie. Daarnaast heeft zij een eigen praktijk waarin Emotional Freedom Techniques (EFT) http://www.dathebiknoualtijd.nl/Mijn-aanpak/EFT, fonoforese en coaching centraal staan. Zij ziet het als een uitdaging mensen te begeleiden op hun weg naar eigen antwoorden. Wij hebben haar leren kennen als een nuchtere, doortastende persoonlijkheid, die in alle bescheidenheid oprecht verwonderd kan zijn door de mooie resultaten die zij middels fonoforese in haar praktijk weet te behalen. 

Bij Magna Mater volgde zij de modules: Basis I / Basis II / Chakra's / Praktijkdagen.

Aafke over fonoforese:

Fonoforese is een hele fijne en effectieve methode die ik vooral gebruik bij stressgerelateerde klachten. Mijn uitgangspunt daarbij is dat ik met behulp van de stemvorken kan helpen je energie weer meer te laten stromen, waardoor je beter in balans komt. Daarnaast zal je echter zelf ook stappen moeten zetten om te voorkomen dat je energie weer vast gaat zitten of wegstroomt. Samen met jou onderzoek ik wat ervoor nodig is om zover te komen. Dit kan een combinatie zijn met EFT of coaching.

Een goed voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Een vrouw die bij me kwam had sinds een half jaar veel last van haar nek en schouders. Met name spanningen die ze op haar werk opliep zette ze daar vast. Al na de tweede behandeling had ze minder last van haar klachten en na vijf behandelingen waren haar klachten grotendeels verdwenen. We hebben daarbij naast de behandeling met stemvorken gekeken hoe ze anders om kon gaan met de spanningen op haar werk, en ontdekt waar haar neiging vandaan kwam om zich zoveel van die spanningen aan te trekken. Er zat een diepe overtuiging onder dat, als er ergens spanningen zijn, zij het op moet lossen. Met EFT kwamen we erachter waardoor ze die overtuiging had gevormd. Ze leerde te herkennen dat dit een oud mechanisme was dat haar nu in de weg zat, en hoe ze daar nu anders mee om kan gaan. Zelf gaf ze aan dat ze zich in tijden niet meer zo ontspannen gevoeld had.

Een andere cliënte zei dat ze, na een jarenlange depressie, na een stemvorkbehandeling "voor het eerst weer een lichtpuntje zag, alsof de zon weer even ging schijnen."

 Duur van de behandeling

  • intake 1,5 uur
  • Vervolg 1 uur

 Tarieven:

  • € 70,- per behandeling, de intake is gratis

 Kijk voor meer informatie op haar website: www.dathebiknoualtijd.nl