Nicole Sonneville

  • Beschrijving
  • Meer
DEVENTER: Nicole Sonneville

Natuurgeneeskunde, massage, klankheling, mindfullnes

Nicolle volgde een reguliere opleiding als verpleegkundige en laborante, en combineert haar drukke praktijk als therapeute met haar werk in het ziekenhuis. Klank neemt een belangrijke plaats in in haar praktijk. Zij is aangesloten bij de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)

Nicole Sonneville

 

Nicole heeft een praktijk voor natuurgerichte geneeswijze.
Zij werkt vanuit 5 natuurgerichte principes namelijk:
Energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst.


Zij geeft natuurgerichte behandelingen voor:
- Diepe ontspanning
- Lichamelijke klachten
- Psychische klachten
- Mindfullnes
- Mensen die op zoek naar zichzelf zijn
- Workshops "zingen met hart en ziel"
- Kristalheling en Soundheling.

De praktijk bestaat uit meerdere disciplines, maar massage en stemvorken/klankheling zijn de basis.

Nicole over zichzelf: Ik ben geboren in 1955 en ik ben naast een natuurgeneeskundig therapeute een "klankvrouw". Vanaf jongs af aan was muziek een zeer belangrijk element in mijn leven en een wonderbaarlijke en helende uitingsvorm. Mijn achtergrond is medisch. Ik heb o.a. een verpleekundige opleiding, daarnaast gediplomeerd doktersassistente en ecg laborante. Ook ben ik een sociaal pedagogisch werker geweest en heb o.a. spw 4 opleiding afgerond. Momenteel heb ik een partime baan , naast mijn praktijk , in Gelre ziekenhuizen te Zutphen.
In 1981 kwam ik voor het eerst met groei en bewustwording in aanraking. Trancedente meditatie was een mooie oefening om mijn geest tot rust te brengen en een dieper kontakt met mezelf te krijgen. Daarna heb ik o.a. de opleiding "trainer emotioneel lichaamswerk " in Venwoude gevolgt en de opleiding sport/masseuse/verzorgster NGS. Steeds wilde ik verder met mijn zoektocht naar verdieping.
Een aantal jaren heb ik me kunnen verdiepen in het sjamanisme, teachers zijn Elske van Tuil, Twylah Nitsch en BlackBear. Ik leerde me te verbinden met de kristalwereld en met alles wat leeft. Daarna wilde ik me meer in klanken ontwikkelen en heb het jaartraject bij Loucas van de Berg (AMEG levenschool) gevolgt en de" helende stem" en zielegenezing mogen leren. De fonoforese is het gene waar ik momenteel steeds meer in leer en verbaas me over de genezende kracht van trilling, geluid en frequentie.

Het leven zelf heeft me ook veel geleerd o.a. een diepe crisis die 4 jaar heeft geduurd en waarin ik diep met mijzelf geconfronteerd werd. Ik heb geleerd mijn schaduwkanten zonder schaamte en schuld te accepteren. Hier ben ik, achteraf, enorm dankbaar voor en dat heeft me geleerd zonder oordeel te leren kijken. Dit oordeelloos kijken gebruik ik ook in mijn sessies.
Het leven zelf is mijn grote leermeester en is het platform waar ik mag groeien in respect en liefde voor alle leven. De mensen die op mijn pad komen, zijn tevens spiegels en dit ervaar ik als een waardevol geschenk.
Het is mijn intentie om met mijn werk het genezingsproces zowel lichamelijk als geestelijk te bevorderen en mensen op weg te helpen op het pad van bewustwording en authenticiteit.
Ik werk naast kennis altijd vanuit mijn hart en intuitie.

 

Wij hebben haar leren kennen als een zeer betrokken, warme en serieuze persoonlijkheid, die werkelijk met hart en ziel met fonoforese en ander klankmethoden werkt.

Bij Magna Mater volgde zij de modules: Basis I / Basis II / Chakra's / Praktijk(supervisie)dagen.

 

Een voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Een leuke reactie van één van mijn cliënten: Cliënt heeft slijmbeursontsteking sinds zes weken. fysiotherapie helpt niet. Cliënt kan niet slapen van de pijn. Huisarts wil haar een cortisoninjectie geven, maar cat wil cliënt niet, en vraagt mij haar te helpen. Na een sessie kwam ze na een week terug. "Er is een wonder gebeurt", vertelt ze. De ontsteking is weg, en ze kan haar arm veel meer zonder pijn bewegen en ze slaapt weer. "Ik vertel het tegen iedereen", zei ze.

 

Duur van de behandeling

·         Intake met behandeling gemiddeld 2 uur

·         Vervolgbehandeling gemiddeld 1,5uur

 

Tarieven:

·         € 55 per uur (fonoforese) zie verder haar website waar alles zeer overzichtelijk op een rijtje staat.

·         Vergoeding door uw zorgverzekering is soms mogelijk, zie haar website.

Kijk voor meer informatie op haar website: www.nison.nl