Sandra Olde Rikkert

Sandra Olde Rikkert

 • Beschrijving
 • Meer
DE LUTTE (Overijssel) Sandra Olde Rikkert

Natuurgeneeskunde - Psycho Energetische Therapie

Praktijk voor natuurgeneeskunde in de vorm van Psycho Energetische Therapie, Fonoforese, Reiki, hotstone massage en cratieve ontwikkeling. Sandra is aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG.

Sandra Olde Rikkert

Sandra heeft twintig jaar ervaring in de zorg en dienstverlening als gespecialeerd verzorgende en later als maatschappelijk werkster in een aantal breed geörienteerde doelgroepen, o.a. met mensen die belast zijn met een verstandelijke beperking of stoornis. Vanaf het jaar 2000 is zij begonnen op een andere manier met klachten en problematiek om te gaan, vanuit een meer holistische visie. Daardoor heeft ze na haar opleiding tot verzorgende en later tot maatschappelijk werkster, diverse opleidingen gevolgd die beter aansloten bij haar nieuwe visie. Zij volgde de vierjarige opleiding tot Psycho Energetisch Therapeut, de Reiki-opleiding (Reiki Master) en Seichem (Seichem Master). Bij Magna Mater volgde zij de modules: Basis I, Basis II, Fonoforese en Chakra's, Fonoforese en Aromatherapie, Fonoforese en voetreflexmassage en de Supervisiedagen. Eind 2009 heeft zij uiteindelijk haar eigen praktijk gestart. Met het enthousiasme zoals we dat van haar hebben leren kennen zal deze praktijk zeker uitgroeien tot een plaats waar mensen graag naar toe gaan.

 

Sandra over haar praktijk:

In de praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met natuurgeneeskunde in de vorm van Psycho Energetische Therapie, daarnaast hebben Reiki, hotstone massage en creatieve ontwikkeling ook een plek. Ik heb ervaren dat er meer mogelijkheden zijn om met problemen, vragen enz. aan de slag te gaan, vooral gezien vanuit een holistische visie (lichaam, geest en ziel); het één is verbonden met het ander. Ik merk dat er behoefte is aan gerichte aandacht voor de problemen die er zijn. Mensen zijn moe omdat er om hun probleem wordt heen gedraaid en
zij hierin geen gehoor krijgen.
Duidelijk is dat we het in samenwerking met elkaar moeten doen. Mijn motto: "Kijk in je innerlijk, en onderzoek hoe het komt dat je je zo voelt."

 

De Psycho-energetische therapie is een veelzijdige aanvulling naast de reguliere gezondheidszorg bij onder andere:

 • Psycho-sociale klachten,
 • Stress,
 • Burnout,
 • Onverwerkte trauma’s,
 • Rouwverwerking,
 • Loopbaan- en levensvragen,
 • Energieblokkades,
 • Onzekerheid, Faalangst,
 • Omgaan met hooggevoeligheid,
 • enz.

Een goed voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Aangezien je meestal begint bij je naaste omgeving, gebruikte ik toen ik nog maar kort met stemvorken werkte mijn echtgenoot. Ik behandelde hem in verband met zijn hernia. Hij kon zeer moeilijk bewegen en had veel pijn. Je mag weten dat hij sceptisch is t.a.v. altenatieve geneeswijze, dus ook voor stemvorken. "Wat kunnen die dingen nu doen, alleen maar lawaai maken, toch." Ik heb zijn rug behandeld, waarna hij ging staan en zeer verbaasd zei: “wat heb je nu gedaan?” Hier schrok ik zelf ook even van, en zei: "hoezo?". "Ik heb geen last of pijn en kan mij goed bewegen!" Dit duurde 1 dag, en zo ging ik dag voor dag behandelen, en na een week om de dag, enz. Ik kan zeggen hierover was ik zelf ook totaal verrast. Ondertussen heb ik de kracht van het werken met stemvorken leren kennen, en werk ik er met veel plezier mee.

 

Tarieven:

·         De behandelingen duren 1 tot 1,5 uur

·         De kosten zijn €60,00 per behandeling

·         Heeft u een aanvullende verzekering dan worden de behandelingen mogelijk (deels) vergoed.

 

Kijk voor meer informatie op haar website: www.de-jaspis.nl