Hélène Selder

  • Beschrijving
  • Meer
EINDHOVEN: Hélène Selder

Klanktherapeute

Hélène studeerde af aan het conservatorium, en verdiepte zich later in het werken met diverse vormen van klank, zoals diverse typen stemvorken en klankschalen. Ook adem, voeding, coaching en meditatie zijn belagnrijke facetten van haar werk.

Hélène Selder

Hélène is afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium met als hoofdvak blokfluit. Na haar studie heeft ze vier jaar in Tanzania ontwikkelinswerk gadaan. Hélène: "Ik ben zeer geïnteresseerd in mensen en hun welzijn. Ik heb een praktijk voor stressvermindering e zelfontplooiing, en werk daarbij met stemvorken en klankschalen. Klank heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. Ik vind het ontzettend interessant wat klank, geluid en trillingen voor invloed kunnen hebben op het menselijk gestel."

 

Hélène volgde naast het conservatorium opleidingen op het gebied van: Psychologie van het enneagram; Rationele emotieve therapie; Voedingstherapie, Cognitieve gedragstherapie; Klankschalentherapie waaronder de methode Peter Hess en Inner Sound Stemvorkentherapie. Bij Magna Mater volgde zij de volgende modules: Basis I / Basis II / Chakra’s / Supervisiedagen. We hebben Hélène leren kennen als iemand die alles het liefst perfect doet. Voor haar was het vooral een uitdaging om de verschillende manieren van werken met klank te combineren. Zij gebruikt in haar praktijk in Eindhoven nu zowel klankschalen, stemvorken die niet op het lichaam worden gebruikt, en waarbij veel vaste handelingen horen, en de nieuwe methode van het werken zoals zij dat bij Magna Mater heeft geleerd, waarbij stemvorken ook op het lichaam worden geplaatst, en waarbij de behandeling  van persoon tot persoon steeds heel anders is. Hierdoor heeft zij een breed scala aan mogelijkheden tot haar beschikking, waarbij zij van cliënt tot cliënt kan kiezen wat of welke combinatie het meest passend is.

 

Hélène over fonoforese:

Jaren geleden maakte ik kennis met de fonoforese, maar besloot toen om me eerst te verdiepen in het werk met andere stemvorkmethodes. Toen ik mij die eigen gemaakt had, werd ik door nieuwsgierigheid gedreven meer te weten te komen over de magische effecten van de trillingen van stemvorken die direct op het lichaam geplaatst worden. De resultaten maken me blij en enthousiast, en daarom neemt fonoforese een steeds grotere plaats in in mijn praktijk.

 

Een goed voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Een jongen van 10 jaar kreeg een plotselinge allergische reactie. Zijn hele lichaam zat van top tot teen onder de uitslag. Het leken wel mazelen, brandnetelblaren en waterpokken tegelijk. Hij had sterke medicijnen gekregen van de specialist. Het leek te helpen, maar de allergische reactie kwam toch weer terug. Toen het weer een keer heel erg was stelde ik voor hem met de stemvorken te behandelen. Tijdens de behandeling had ik de indruk dat het al iets minder werd; de jeuk verdween al een beetje. De volgende ochtend was het helemaal weg en tot nu toe is het weggebleven.

 

Reactie van een cliënt na behandeling met fonoforese:

"Geweldig de stemvorkentherapie (fonoforese). Door deze therapie zijn mijn overgangsklachten een heel stuk minder; ik heb er weinig tot geen last meer van, en de opvliegers die bij de overgang horen zijn zo goed als weg. Deze manier van behandeling raad ik iedereen aan, want ik heb er echt baat bij." (Ingrid)

 

Hélène behandelt mensen in haar praktijk "Kizuri" in Eindhoven.

Tarieven:

·         Eerste behandeling inclusief Intake € 50,00. Dit duurt ongeveer anderhalf uur.

·         Vervolgbehandelinge van een uur € 50,00.

·         Mensen met een PGB kunnen ook bij Hélène terecht.

 

Kijk voor meer informatie op haar website: www.kizuri.nl