Ineke Elings-Kok

  • Beschrijving
  • Meer
APELDOORN: Ineke Elings-Kok

Shiatsu-therapeut

Ineke combineert in haar praktijk Shiatsu, Jin Shin Do en Cranio-sacraaltherapie met klankgerelateerde therapieën zoals het werken met de Gong, klankschalen en Fonoforese. Zij is aangesloten bij de beroepsverenigingen VNT en RBNG.

Ineke Elings-Kok

Ineke begon ooit als schoonheidsspecialiste, maar is daarna intensief andere disciplines gaat bestuderen. Zo volgde ze een zeer intensieve opleiding ademtherapie (3,5 jaar), gevolgd door de opleidingen tot Shiatsu en Jin Shin Do-therapeut (dit is een speciaal onderdeel van de shiatsu) gedurende twee jaar, en weer later schoolde zij zich in het werken met klankschalen. Bij Magna Mater heeft zij vrijwel alle workshops op het gebied van de fonoforese gevolgd, en de stemvorken hebben de klankschalen in haar praktijk ondertussen grotendeels verdreven. Wij hebben haar leren kennen als een zeer betrokken therapeute, die op tal van manieren haar medemens probeert te ondersteunen. Zij behandelt nog vrijwel dagelijks mensen met hart en ziel, ook al heeft zij de pensioengerechtigde leeftijd al enkele jaren bereikt. Nog steeds staat zij open voor nieuwe mogelijkheden, die zij kan integreren in haar praktijk. Ook volgt ze nog jaarlijks tal van bijscholingen.

Bij Magna Mater gevolgde modules: Basis I / Basis II / Chakra’s / Voetreflex / Solfeggio's / Supervisiedagen.

 

Ineke over haar praktijk:

Mijn uitgangspunt is dat ik graag de mensen wil helpen ontspannen. Ik gebruik daarbij verschillende technieken. Ik begin meestal met de grote gong, die door het lichaam heen trilt en zo laat horen waar een blokkade zit. Daarna werk ik vaak met de primaire handelingen van cranio-sacraaltherapie, waarna Shiatsu volgt. Ook combineer ik Shiatsu, wat op het fysieke niveau werkt, met Jin Shin Do, dat meer op het geestelijk en emotioneel niveau werkt. Dit alles kan gecombineerd worden met fonoforese, maar ook de fonoforese kan uitgangspunt zijn van de behandeling, waar nodig aangevuld met bovenstaande technieken. Ook adembehandeling of klankschalen kunnen worden ingezet. Je kunt vooraf duidelijk aangeven als je bepaalde behandelingen juist wel of niet wilt. Ook tijdens de behandeling zal ik altijd de mogelijkheden met je bespreken. Vaak blijkt namelijk tijdens een behandeling dat een bepaalde insteek het meest nodig lijkt te zijn.

 

Ineke over fonoforese:

Ik ben door Fonoforese geraakt omdat elke stemvork zijn eigen frequentie heeft, en daardoor heel zuiver, precies en doeltreffend werkt. De stemvorken laten de blokkades in het lichaam heel makkelijk wegvloeien. De op de persoon toegespitste behandelingsplannen voor fonoforese, waar we tijdens de supervisiedagen intensief mee geoefend hebben, werken heel mooi en geven een diepe ontspanning. Je kunt hierdoor heel specifieke behandelingen geven, met de juiste stemvorken: precies wat de cliënt nodig heeft. Zelf ben ik ook steeds weer geraakt door hoe fijn het werkt. Tijdens het werken ben ik zelfs zelf ook van bepaalde klachten afgekomen, zonder mezelf daar voor te behandelen. Ik geef nu de voorkeur aan het werken met de stemvorken boven het werken met klankschalen, omdat ik merk dat de stemvorken veel gerichter en precies werken.

 

Een goed voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Ik werk sinds kort met een oudere mevrouw, wiens zoon en man nog niet zo lang geleden kort na elkaar zijn overleden. Ik ben met Shiatsu en Jin Shin Do begonnen, en toen ik met de supervisiedagen bezig was heb ik haar gevraagd voor de fonoforese-behandelingen. Nu, na de opleiding ben ik doorgegaan met behandelen; mevrouw komt eens in de twee à drie weken. De ene keer doe ik alleen Fonoforese, soms aangevuld met de primaire handelingen van cranio-sacraal, en de andere keer Shiatsu - cranio-sacraal met Fonoforese of Jin Shin Do. Ook heb ik mevrouw geïnstrueerd hoe zij zelf thuis met twee stemvorken kan werken. Daardoor kan ze haar hoofd en lichaam voor het slapen beter ontspannen, waardoor ze beter slaapt.

Ze voelt zich sinds de behandelingen sterker en rustiger worden, en is blij met de regelmatig diepe ontspanning. Daardoor kan ze er steeds weer een poosje tegenaan. Langzaam zullen de tussenpauzes tussen de behandelingen groter worden, tot zo nu en dan preventief, en daarna zal dat niet meer nodig zijn.

 

Tarieven:

·        De behandelingen duren ruim anderhalf uur. De kosten zijn €45,00 per behandeling.

·         Heeft u een aanvullende verzekering dan worden de behandelingen mogelijk (deels) vergoed.

 

Bereikbaarheid:

U kunt Ineke telefonisch of per e-mail bereiken:

Telefonisch: 055-3661312

E-mail: i.elings-kok@planet.nl