Petra Kaemingk-de Lange

  • Beschrijving
  • Meer
OMMEN / HARDENBERG (Overijssel): Petra Kaemingk-de Lange

Manuele therapieën en fonoforese

Petra de Lange combineert diverse vormen van natuurgeneeskundige manuele therapie, zoals shiatsu, manuele somatherapie, voetreflex, triggerpointtherapie en guasha, met fonoforese. Ze is aangesloten bij de VBAG, BATC, RBNG en SRBAG, en heeft een samenwerkingsverband met de Saxenburgh Groep in Hardenberg.

Petra Kaemingk- de Lange

Petra volgde tal van opleidingen op het gebied van de natuurlijke geneeswijzen. Zij is o.a. gediplomeerd in de volgende disciplines: Manuele Soma Therapie (2 jr), Manueel Praktizijn (massagetherapie, voetreflex, medische shiatsutherapie (4 jr), Reiki/Shamballa master teacher (4 jr), guashatherapie (2 jr), triggerpointtherapie (2 jr), Medische basiskennis HBO-niveau, practinoer inner speak, facilitator Steve Rother Transition Team, Spiritual Communication CPSS-coach. Zij heeft een zeer drukke praktijk in Ommen en Hardenberg, gedeeltelijk als samenwerkingsverband met de Saxenburgh Groep in Hardenberg. Zij is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: VBAG, BATC, SRBAG, RBNG.

Wij hebben haar leren kennen als een heel warme vrouw met een sterke intuïtie en grote kundigheid. Bij Magna Mater volgde zij de modules: Basis I (introductie), Basis II (Planeten), Fonoforese en Chakra's, Fonoforese en Voetreflextherapie, Fonoforese en Aromatherapie en de Solfeggioworkshop.

 

Petra over haar praktijk:

Mijn uitgangspunt is de Kracht van de raakbaarheid. Je durven laten raken door warme handen en liefdevolle ogen. Door de schoonheid van jezelf... van de ander. Door alles wat het leven je brengt; je verleden, je heden, je toekomst. Je durven laten raken door alles wat er van binnen in je leeft. En door alles wat er van buiten op je afkomt. Door raakbaar te durven zijn, ontwikkelen we onze eigen kracht, ontwikkelen we bewustzijn. We ontwikkelen levenszin, levenslust, levensgenot. Als we de ruimte voor raakbaarheid krijgen, is er veiligheid om te zijn wie we werkelijk zijn. Deze veiligheid schept rust en een betrouwbare sfeer. En zo komt onze Ware Natuur tot uiting. Je bent wie je bent. Je laat zien wat er is. Waar-achtig. Oer-spronkelijk. Oprecht. Betrokken. Liefdevol. Raakbaarheid ontwikkel je door alles te laten zijn zoals het is. Door te leven met de Natuur. Door de stilte in jezelf en anderen op te zoeken. En door je hart te openen...

 

Petra over fonoforese:

In mijn werk gebruik ik fonoforese als aanvulling op de manuele en energetische geneeswijzen. Fysiotherapeuten, podologen en manueel therapeuten gebruiken stemvorken om zenuwbanen te diagnosticeren. Ik werk er vooral therapeutisch mee. Alle materie, alle kleuren, alle lichaamsdelen, alle organen, alle mensen en dieren, planten en planeten, het is allemaal trilling. En net als golfjes in het water, beïnvloeden trillingen elkaar. Met stemvorken kunnen we fysiek, emotioneel en mentaal ongemak reguleren en meridianen, chakra’s en nadi’s stimuleren. De trilling verplaatst zich als een minuscuul golfje in het water in je lichaam en zet zo je lichaam en ziel in beweging. Blokkades en pijn kunnen worden opgeheven, en gevoelens kunnen worden herkend, getoond en in een veilige omgeving losgelaten. Dat maakt fonoforese ideaal als aanvulling op manuele massage, reiki, voetreflex- of shiatsu-therapie. Fonoforese werkt efficiënt als pijnbestrijding goed op spieren, aanhechtingen, kapselbanden, gewrichten en zelfs op triggerpoints of tenderpoints. Door de trilling kunnen we namelijk plekken in het lichaam bereiken, die voor onze handen te diep liggen of die te pijnlijk zijn. Maar ook op energetisch, emotioneel en spiritueel vlak kan fonoforese veel moois toevoegen. Het werken met stemvorken en manuele geneeswijzen versterken elkaar dus aanzienlijk. Dat geeft mij en mijn cliënten een dankbaar, blij en ook regelmatig een verwonderd gevoel.

 

Een goed voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Een vrouw van rond de 65 jaar uit Almere vindt via Ode het adres van mijn praktijk. Ze is een ervaren regressietherapeut met jarenlang een eigen praktijk in therapie en healing en loopt ca. 20 jaar met ernstige klachten in been en heup. Behandelingen in het reguliere en alternatieve vakgebied hebben helaas niet gebracht wat ze hoopte, nl. pijnbestrijding. Na de eerste behandeling fonoforese i.c.m. manuele therapie kon mevrouw haar been weer volledig belasten en was ze voor het eerst in 20 jaar pijnvrij.

 

Duur van de behandeling

·         Behandelingen duren gemiddeld 50-60 minuten

 

Tarieven:

·         € 50,- voor 50 min., € 75,- voor 75 minuten

·         Bij ongeveer 37 verzekeraars worden de behandelingen (deels) vergoed via het aanvullende verzekeringspakket.

Voor meer informatie, afspraken en contact:

Manuele Praktijk Open Hart (Hardenberg en Ommen)

Petra Kaemingk-de Lange

 

Praktijk: W. van Oldenburgstraat 9b, Hardenberg

              Beerzerweg 5-d, Ommen

 

Telefoon: 0523 273601

                06 23557609

 

Websites:

www.openhart.nl

www.praktijkbijdevecht.nl

www.medicijnsteentje.nl