Ineke Buitenhuis

  • Beschrijving
  • Meer
HEINO (Overijssel) Ineke Meraya Buitenhuis
Fonoforese workshops, lomi lomi massage, persoonlijke healingsessies en zielscoaching.

Ineke Buitenhuis

Ineke werkt sinds 2010 in haar praktijk en healingcentrum Meraya, nu gevestigd in Heino. 

Tegenwoordig werkt ze met Fonoforese en geeft daarin ook workshops. Verder geeft ze zielscoaching en healingbehandelingen. Dit alles nadat ze een stevige basis had opgebouwd op allerlei gebied. Zij volgde de 3 jarige HBO-opleiding tot voetreflexzonetherapeut en tal van andere opleidingen en cursussen, zoals alle Chinflex cursussen bij Total Health (Chinese voetreflexzonetherapie in combinatie met meridianen), Dorntherapie en Breussmassage (bij Jeannet Botter en Idelette Eijgelaar), Hotstonemassage (Sonnevelt) en klassieke massage (Lavandula en D.B.A.), Biotensor en Celzouten (Zonnevlecht Academie), Soul Body Fusion (healing, bij Urpi-chai), Theta-healing/ Nu-methode (healing, Theta Instituut), Master van Energy en Healing en Avatar Basic Teacher, Lotusjoy (Senia Melchizedek), Healing en Divine blessing/ deeksha (Lotusjoy).

Bij Magna Mater volgde ze alle aangeboden fonoforese-workshops: Introductie Fonoforese, Planetenworkshop, Fonoforese en Voetreflexmassage, Fonoforese en aromatherapie, de Chakraworkshop en de workshop Elementen en Meridianen. Wij hebben haar leren kennen als een therapeute met veel vakkennis en ervaring, bij wie cliënten nogal eens heel uitzonderlijke verbeteringen ervaren door haar behandelingen. Daarnaast geeft zij haar kennis en kunde op gepassioneerde wijze door aan anderen, dus ook op dat vlak kunnen we nog veel van haar verwachten. Wij zouden haar zeker aanbevelen om een workshop of training bij te volgen.

 

Ineke over haar manier van werken

Mijn uitgangspunt is een holistische visie ; lichaam en geest zijn een en alles hangt met elkaar samen. Door blokkades en beperkende overtuigingen, die we ooit in ons leven hebben aangenomen en vastgezet in ons systeem, ontstaan er lichamelijke en /of psychische klachten. Dit kan zich ook veel manieren uiten, maar het is altijd een signaal dat je uit balans bent.

Het is ons geboorterecht om gelukkig en gezond te zijn. In onze maatschappij wordt heel wat van je verwacht en je moet van alles.....vaak ga je voorbij aan wat je hart je ingeeft en dan kun je jezelf een beetje kwijtraken...en dan ? Dan geeft je lichaam bijvoorbeeld door pijnsignalen of vermoeidheid aan dat het niet goed met je gaat. Ik kan, samen met jou, kijken of we de balans kunnen herstellen. Door de behandelingen wordt je zelfgenezend vermogen gestimuleerd en kun je zelf weer verder.

 

De stemvorken gebruik ik bij bijna elke behandeling.Ze zijn van grote toegevoegde waarde. Alles is energie en resonantie (in den beginne...was er geluid).

Door de stemvorken toe te voegen kom je tot rust en gaat je energie zich beter verdelen en beter doorstomen. In elke behandeling die ik doe volg ik mijn eigen gevoel en intuitie, dit is dus nooit standaard en voor iedereen verschillend en op maat. Uitgangspunt is wat jij die dag nodig hebt, daarom is er altijd een gesprek vooraf. Als je echt klachten hebt zijn er vaak meerdere behandelingen nodig, dit gaat altijd in overleg.

 

Een goed voorbeeld van een behandeling met fonoforese:

Al heel snel na de eerste basisworkshop heb ik bijzondere resultaten meegemaakt met de fonoforese. Een buurvrouw had al 10 jaar ernstige beperkingen vanwege de ziekte van Menière. Zij kwam bij mij aan de deur met de vraag of ik haar kon helpen, ze was ten einde raad, zat midden in een aanval en viel om bij mij in de gang. Ik zei: "ik heb er geen ervaring mee, maar wil het graag proberen, kom morgen maar." Die avond heb ik alles uitgezocht over deze ziekte en wat mijn lesboeken daar over te zeggen hadden.

De volgende dag ben ik begonnen met intsensieve voetreflexzonetherapie in combinatie met fonoforese. Ik had maar 1 stemvork, de OM, toon van het jaar, 136.10 herz. Daar heb ik haar voeten en de gehoorgang mee behandeld. Zij werd tijdens de behandeling erg beroerd...ik dacht, help, wat heb ik nu gedaan? Ik heb haar na de behandeling in de arm genomen naar huis gebracht. De volgende ochtend stond ze aan de deur..met de woorden: "Er is een wonder gebeurd!" Die ochtend voelde ze een bobbel onder haar oor, die 'knapte' en ineens was haar gehoor veel beter! Bizar. Het gehoor is vanaf dat moment goed gebleven en de ziekte van Menière was na 10 behandelingen onder controle. Zij geeft aan dat haar leven zeer positief veranderd is en komt nog af en toe voor een behandeling langs. Dus...ja, ik was meteen zeer enthousiast over de fonoforese en dat ben ik nog steeds.

 


Website: www.coachingandhealing.nl